Elektrische boten

Elektrische boten met stalen rompen.
Staal is 100% recyclebaar.
Boten worden ook wel sloepen genoemd, alsook vletten of pramen.
Het enkelvoud hiervan is sloep, vlet en praam.
Jollen en jachten zijn ook gebruikte namen, in enkelvoud jol en jacht.
onze boot heeft een elektrische of in de oude spelling elektrische aandrijving.

Varen in rust en stilte

 

Wilt u het varen weer echt beleven in rust en stilte,

genieten van schone lucht, zonder moeilijk onderhoud,

én onder de streep goedkoper uit zijn terwijl u geniet van een sloep 

met een robuust, authentiek karakter?

Het kan allemaal met de “Machinist010”.

 

De boot

 

Door de onder de console geplaatste elektrische voortstuwing wordt er in de “machinist010” optimaal gebruik van ruimte gemaakt, waardoor u naast uzelf als kapitein nog ruimte heeft voor zes gasten, die ruim en comfortabel kunnen zitten op banken voorzien van hoogwaardige uitneembare zit- en rugkussens,

met daaronder nog ruime opbergmogelijkheid voor alles wat u nodig heeft voor een ontspannen dagje op het water.

 

De voortstuwing

 

De “machinist010” kan naar uw keuze worden voorzien van een twee of drie kilowatt elektromotor, welke een stuwkracht levert die ongeveer vergelijkbaar is met een vijf pk buitenboordmotor, echter zonder de herrie, vibraties en rook.

De motor brengt zijn kracht over op de bronzen drieblads-schroef  via een roestvrijstalen watergesmeerde schroefasinstallatie, zodat er geen smeervet in het water terecht kan komen, en uw boot trouw blijft aan zijn honderd procent milieuvriendelijke karakter.

 

De accu’s 

 

Naast ruime opbergruimte bevinden zich onder de banken ook de accuruimtes,

welke genoeg plek hebben om uitgerust te worden met verschillende vermogens aan onderhoudsvrije AGM-batterijen, in overeenstemming met de door u gewenste actieradius. Deze accu’s worden, afhankelijk van het geplaatste vermogen, in gemiddeld tien uur tijd volledig opgeladen door middel van de in de boot ingebouwde acculader, welke van stroom voorzien wordt door middel van een standaard 230 volts aansluiting, waarmee ieder stopcontact geschikt is als oplaadpunt. De accu’s hebben een levensduur van duizend cycli, waarbij een cycli staat voor een keer op- en ontladen.

Dit betekent echter niet dat de accu’s daarna niet meer functioneren, echter dat deze dan nog over tachtig procent van hun originele capaciteit beschikken.

 

De besturing

 

Op de “machinist010” zult u geen autostuur, enorm roerhaspel of helmstok aantreffen, de besturing geschied op unieke wijze door middel van een liggend haspel wat direct verbonden is met het roer, waardoor u niet alleen een directer gevoel krijgt voor het vaargedrag van de boot, maar bovendien beschikt over een veel minder schadegevoelig en praktisch onderhoudsvrij stuursysteem. Het liggende haspel is gemaakt van een antiek houten roerhaspel, afkomstig van schepen van de grote vaart, wat extra bijdraait aan het unieke karakter van het vaartuig. 

 

Het onderhoud

 

De “machinist010” is een boot die zeer weinig onderhoud vereist, waarbij het vereiste onderhoud zeer eenvoudig is.

De accu’s, motor en elektronica zijn volledig onderhoudsvrij.

In tegenstelling tot de heersende opinie is onderhoud aan een stalen schip zeer eenvoudig en vereist nauwelijks gespecialiseerde kennis.

Als dit onderhoud correct en op tijd uitgevoerd wordt, zult u zien dat uw sloep in feite geen maximum levensduur heeft, uw kleinkinderen zullen nog van de boot kunnen genieten.

 

De kosten

 

Bij een traditionele aandrijving verdwijnen er over de jaren heen vele duizenden euro’s in de brandstoftank, waartegen het opladen van de accu’s in een elektrische boot evenveel kost als een kop koffie. Door het wegvallen van verdere kostenposten zoals olie, filters, koelvloeistof en dergelijken is elektrisch varen onder de streep goedkoper als varen met een verbrandingsmotor. 

De aanschafkosten van een elektrisch aangedreven vaartuig liggen hoger als die van een vergelijkbare boot met een verbrandingsmotor, maar door de enorme besparing op brandstof en onderhoudskosten heeft u niet alleen dit verschil, maar zelfs de gehele aankoopprijs van een “machinist010” binnen de levensduur van een set accu’s bespaard. 

 

Op maat gemaakt

 

De “machinist010” gaat uit van een standaard romp-ontwerp, welke verder geheel op maat naar uw wensen afgebouwd kan worden.

Dat betekent dat u de boot in iedere gewenste kleurencombinatie kunt krijgen,

maar daar blijft het niet bij; Heeft u liever een rubber kabelaring? 

geen probleem. Een groter zonnedek? Wij regelen het voor u.

Een tafel? Verlichting? Audio-systeem? Behoort allemaal tot de mogelijkheden.

U kunt het zo gek niet bedenken, Inshore Creative bouwt het voor u.

 

Hermotorisering

 

Bent u al wel overtuigd van de voordelen van elektrisch varen, maar nog niet klaar om afscheid van uw huidige boot te nemen? Geen probleem, Inshore Creative kan ook voor uw vaartuig een op maat gemaakte hermotorisering realiseren, wij verzorgen het hele proces van A tot Z voor u, zodat u kunt blijven genieten van uw vertrouwde vaartuig mét alle voordelen van een moderne, betrouwbare stille aandrijving, zowel voor in- als outboard motoren.