Over Inshore Creative

Varen in rust en stilte

Wilt u een dag op het water beleven in comfort en stilte? Wilt u op een verantwoorde manier genieten van de rivieren en de natuur? Varen in een Hollandse sloep met een authentiek karakter en een moderne aandrijving? Profiteren van eenvoudig onderhoud en aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van boten met verbrandingsmotoren? Een dag varen voor de prijs van een cappuccino?
Het is allemaal mogelijk met de Machinist010.

De boot

Vanwege de compacte en fluisterstille elektrische aandrijving, maakt de Machinist010 optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Hierdoor heeft u naast uzelf als kapitein ook voldoende ruimte voor zes gasten. De zitplaatsen zijn voorzien van hoogwaardige kussens in een ruime en comfortabele sloep, met voldoende opslagruimte voor alles wat u nodig heeft voor een ontspannende dag op het water. Als u ervoor kiest de batterijen op te laden met duurzame energie, vaart u volledig milieuvriendelijk.

Het ontwerp

De romp van de Machinist010 is gebaseerd op een traditioneel ontwerp, welke naar wens kan worden afgebouwd. Dit betekent niet alleen dat u de boot in elke gewenste kleurencombinatie kunt krijgen, maar ook de verdere mogelijkheden zijn eindeloos:
Wilt u een rubberen kabelaring in plaats van een traditionele kabelaring? Geen probleem.
Een groter zonnedek? Wij regelen het voor u.
Een tafel? Verlichting? Audio systeem? Dit is allemaal mogelijk.

Laat uw verbeelding de vrije loop, Inshore Creative maakt uw wensen werkelijkheid.

De voortstuwing

De Machinist010 is standaard uitgerust met een elektromotor van twee kilowatt, die een goede balans tussen snelheid en actieradius levert. In tegenstelling tot een standaard buitenboordmotor doet de elektrische voortstuwing zijn werk zonder lawaai, vibratie en uitlaatgassen. De motor brengt zijn vermogen over op de bronzen drieblads-schroef via een roestvrijstalen, watergesmeerde schroefasinstallatie, zodat er geen verontreinigingen in het water kunnen komen. Het ontwerp blijft te allen tijde trouw aan zijn honderd procent milieuvriendelijke karakter.

De batterijen

De batterijcompartimenten bevinden zich onder de opslagruimten onder de banken. Deze hebben voldoende ruimte om uitgerust te worden met verschillende capaciteiten aan onderhoudsvrije AGM-accu’s, in overeenstemming met de gewenste actieradius. Deze accu’s kunnen in een nacht volledig opgeladen worden met behulp van  de in de boot ingebouwde acculader. Deze lader werkt op een 230-volt aansluiting,  waardoor elk standaard stopcontact geschikt is als oplaadpunt.
De batterijen hebben een levensduur van duizend herlaad-cycli. Dit betekent echter niet dat de batterijen na duizend dagtochten moeten worden vervangen; ze behouden op dat moment ongeveer tachtig procent van hun oorspronkelijke capaciteit.

De besturing

Op de Machinist010 vindt u geen standaard stuurwiel, enorm roer of helmstok. Het sturen gebeurt op een unieke manier door middel van een antiek, horizontaal gemonteerd kwadrant, dat direct verbonden is met het roer. Deze opstelling geeft niet alleen een directer gevoel voor het gedrag van de boot, het is ook minder gevoelig voor beschadiging en praktisch onderhoudsvrij. Het kwadrant, afkomstig uit de stuurhut van een werkschip  draagt ​​bij aan het reeds unieke karakter van het schip.

Het onderhoud

De Machinist010 is een boot die alleen eenvoudig onderhoud aan de romp en het hout vereist. De batterijen, motor en elektronica zijn volledig onderhoudsvrij.
In tegenstelling tot de heersende mening is het onderhoud van een stalen schip eenvoudig,  en vereist weinig gespecialiseerde kennis. Correct en op tijd uitgevoerd, zult u merken dat uw boot geen maximale levensduur heeft.  Uw kleinkinderen zullen nog in uw sloep van het water kunnen genieten.

De kosten

Met een traditionele aandrijving verdwijnen er in de loop van de jaren vele duizenden euro’s in de brandstoftank, het opladen van de batterijen in een elektrische boot kost een fractie daarvan. Vanwege het ontbreken van verdere kostenposten zoals olie, filters, koelvloeistof en dergelijke, is elektrisch varen aanzienlijk goedkoper dan varen met een verbrandingsmotor. De aanschafkosten van een elektrisch aangedreven schip zijn hoger dan  die van een vergelijkbare boot met een verbrandingsmotor.
Echter, door de enorme besparingen die deze vorm van aandrijving oplevert op het gebied van brandstof- en onderhoudskosten bespaart u niet alleen dit verschil,
maar zelfs de volledige aankoopprijs van de Machinist010 binnen de levensduur van één set accu’s, met behoud van een toekomstbestendig aandrijfsysteem.

Hermotorisering

Bent u wel overtuigd van de voordelen van elektrisch varen, maar nog niet klaar om afscheid te nemen van uw huidige boot? Geen probleem, Inshore Creative kan ook uw vaartuig voorzien van een elektrische aandrijving. Wij zorgen voor het hele proces van A tot Z. U kunt blijven genieten van uw vertrouwde schip met alle voordelen van een moderne, betrouwbare en stille aandrijving.